Duval Union neemt participatie in DearMedia en start consulting activiteit met Duval Union Consulting

Antwerpen, 5 September 2015

Duval Union kondigt vandaag een nieuwe entiteit aan: Duval Union Consulting.  De participatie in DearMedia, van de digitale ondernemers Jo Caudron en Dado Van Peteghem en hun team van 7 consultants, vormt de basis van het nieuwe Duval Union Consulting.  De verdere uitbouw is ingezet en vanaf vandaag vervoegt ook Jeroen Derynck de rangen als Chief Digital Officer en Partner.

 
Duval Union Consulting wordt de centrale kern van de marketing- en communicatiegroep Duval Union.  Met sterke ervaren consultants en een digitale transformatiemethodologie helpt het bedrijven te anticiperen op verandering, en gebruik te maken van nieuwe digitale platformen om de toekomst te hertekenen, eerder dan te ondergaan.

 
We leven in een digitaal tijdperk. De netwerkeconomie biedt gigantisch veel mogelijkheden aan consumenten, en voor ondernemingen is technologie én een disruptor én een opportuniteit.  Met Duval Union Consulting bekijken we hoe nieuwe technologie en internet als positieve kracht veranderingsprocessen kan voeden en nieuwe opportuniteiten kan creëren.

 
Organisaties kunnen en moeten wel degelijk aan het stuur zitten van hun eigen digitale transformatie. Veranderen om te overleven met als eindresultaat nieuwe producten of diensten, een nieuwe klantenrelatie of -ervaring, nieuwe partnermodellen of compleet nieuwe bedrijfsmodellen. En zelfs daar mag het niet stoppen: intern change management binnen een organisatie, een nieuwe of aangepaste organisatiestructuur die silo-doorbrekend is, een plan om kennis bij medewerkers bij te werken, nieuwe processen of digitalisering daarvan. Dergelijke fundamentele wijzigingen leiden tot sterke veranderingen in bedrijfsstrategie, marketingstrategie, en uiteindelijk ook in communicatiestrategie en uitvoering.

 
“Het nieuwe marketing- en communicatiebureau van de toekomst moet zonder meer focussen op digitale disruptie en het creëren van een toekomstvisie voor ondernemingen. Binnen Duval Union starten we bij de verandering als inspiratie voor een nieuwe business strategie, geven we aanbevelingen voor marketingstrategie én kunnen we daar ook uitvoering aan geven door de partners in of buiten het netwerk.  Met Jo en Dado en hun team hebben we de ideale leiders om onze consulting poot gestalte te geven en niet alleen te zeggen en denken, maar vooral ook te doen,” zegt Marc Bresseel, Founding Partner van Duval Union.

 
DearMedia timmert aan de weg sinds 2009 en is één van de sterke Belgische spelers op vlak van online strategie. Het bedrijf werkt voor toonaangevende klanten in binnen- en buitenland, zoals Colruyt Group, Makro, Torfs, JBC, Sanoma, De Persgroep, d’Ieteren, Janssen Pharmaceutica, Belfius, Argenta, Danfoss, Voyages-SNCF, Thalys, bpost en vele anderen.


“DearMedia evolueerde de afgelopen twee jaar van een strategische online adviseur naar een bedrijf gespecialiseerd in digitale transformatie. De groeiende aandacht van de markt voor de transformerende kracht van digitalisering biedt een grote opportuniteit om bedrijven te helpen bij het bepalen van hun business strategie van morgen. Om de noodzakelijke groei sneller te kunnen maken is Duval Union de ideale partner. Onze plannen zijn dan ook ambitieus zowel binnen België als daarbuiten”, zegt Jo Caudron, CEO en founder van DearMedia.


“Het netwerkmodel dat Duval Union uitbouwt sluit perfect aan op de business ecosystemen van morgen. We zijn dan ook trots om als het nieuwe Duval Union Consulting de kern te kunnen zijn van deze nieuwe ontwikkelingen”, zegt Dado Van Peteghem, co-founder van DearMedia. 

Naast de digitale transformatie consulting trajecten lanceert Duval Union Consulting nog twee additionele diensten die daar nauw bij aansluiten:

 


Met de “Chief Digital Officer as a Service” helpen we bedrijven bij de executie van hun transformatie: een interim CDO zorgt voor de verankering van de visie op C-level en boardniveau terwijl een Digital Office de eerste stappen van het transformatieprogramma leidt en coördineert. De Digitale Agenda zorgt ervoor dat initiatieven bij de verschillende business units landt en dat departementen als Sales, Marketing, Customer Service en IT intensief met elkaar gaan samenwerken. Door meteen het juiste digitale DNA aan boord te brengen kunnen organisaties op deze manier in no time accelereren bij het uitrollen van een nieuw business model, organisatiestructuur of dienstenaanbod. 

 
Met de “Corporate Startup” laten we bedrijven inzien hoe ze sneller kunnen innoveren door als een echte startup te werken.  Nieuwe technieken (zoals design thinking en de lean startup) laten hen inzien dat producten en diensten ontwikkelen niet noodzakelijk een proces van jaren maar eerder van maanden kan zijn.  In dit programma staat agility centraal: zo wordt er op enkele weken tijd een MVP gebouwd en leren we organisaties om te gaan met disruptieve technologieën: in een fail fast, fail cheap modus werken ze een concreet initiatief uit waarmee ze snel feedback van de markt krijgen, itereren en waar nodig pivoteren zonder dat ze door bestaande processen en/of governance gehinderd worden.

 
Vanaf vandaag vervoegt ook Jeroen Derynck de rangen als Chief Digital Officer en Partner van Duval Union Consulting.  Jeroen zette verschillende digitale transformatieprogramma’s op bij bedrijven als iMinds, Thomas Cook, Delta en ING.  Als CIO en Program Director was hij o.a. verantwoordelijk voor innovatie en digitalisering van kernprocessen binnen marketing, customer service, operations en IT. In zijn rol als CDO is hij de ideale sparring partner om strategische programma’s in de markt te zetten en deze te verankeren in een nieuwe bedrijfscultuur waar incubatie, innovatie en experimenteren centraal staan.

 


Over Duval Union:

Duval Union is een nieuwe marketing en communicatie groep die verschillende domein experten bij elkaar brengt en merken helpt te groeien door een slimme combinatie van business kennis, technologie en creativiteit.  Duval Union combineert de ambitie van jonge marketingtalenten met de knowhow van doorwinterde experts. Samen helpen ze merken en bedrijven doelgericht inspelen op een wereld in voortdurende verandering. Vandaag bestaat het collectief uit de dienstenbedrijven Friendship, The Parking Lot, Duval Branding, ZeroCopy, ContentCowboys, en Mind The Gap;  en de technologie start ups Sparkcentral, Octopin, Hoplr, Crossdrive, Sentiance, MyChannls en Tsjing.  In de kern staat Duval Union Consulting  die helpt bedrijven te anticiperen op verandering, en gebruik te maken van nieuwe digitale platformen om de toekomst te hertekenen eerder dan te ondergaan.

 
Voor meer info:

 
Jo Caudron – CEO en Founder DearMedia - jo@dearmedia.be – 0475/43.80.98

Marc Bresseel – Founding Partner Duval Union – marc.bresseel@duvalunion.com – 0475/70.45.08


www.dearmedia.be

www.duvalunion.com

https://www.linkedin.com/in/jocaudron

https://www.linkedin.com/in/dadovanpeteghem

https://www.linkedin.com/in/jeroenderynck