Duval Union lanceert marketing- en communicatiecollectief van de toekomst

antwerpen, 23 September 2014

Het management team van Duval Union is sinds vandaag compleet. André Duval, die Duval Union in 2013 oprichtte, krijgt het gezelschap van Marc Bresseel (ex-Microsoft) en Klaus Lommatzsch (ex-DuvalGuillaume). Dankzij hun internationale tech en agency ervaring is Duval Union nu klaar om technologie binnen te brengen in de kern van marketing en business.

André Duval richtte in 2013 Duval Union op, waarmee hij de schakel wou vormen tussen merkbeheerders, tech start-ups en servicebedrijven met tech-component en dus groei potentieel.

Het afgelopen jaar werd hard gewerkt aan het uitwerken van een operationeel business model. Met de komst van Klaus Lommatzsch, de voormalige CEO van DuvalGuillaume, en Marc Bresseel, die sales en marketingfuncties vervulde bij IBM, Microsoft en IPG Mediabrands, is het management team van Duval Union nu volledig. Samen combineert het trio uitgebreide ervaring in de marketing-, reclame-, media- en techsector, zowel in België, de EMEA-markt als de Verenigde Staten.

 

DUVAL UNION: DE SCHAKEL TUSSEN INNOVATIE EN MERKEN

Duval Union wil merken helpen om de marketingmogelijkheden in dit digitale tijdperk te zien en te benutten. Klaus Lommatzsch: “We gaan verder dan een laagje vernis: we willen bedrijven helpen om de categorie waarin ze zelf actief zijn fundamenteel te vernieuwen, en hen zo ongevoeliger te maken voor disruptie. Als de Brusselse taxisector zelf innovatiever was geweest, had een initiatief als Uber wellicht nooit voet aan de grond gekregen.”

Dat doen ze door gevestigde brands in contact te brengen met innovatieve startups en ambitieuze service bedrijven. “We helpen grote merken om meer te denken als een wendbare start-up, en start-ups om meer te denken in de context van de problematiek van grote merken”, aldus Marc Bresseel. “Techies zijn de nieuwe creatieven. Maar vaak hebben ze niet de jarenlange ervaring die wij hebben met merken en branding. Door de juiste coaching kunnen ze hun technische ontwikkelingen beter afstemmen op de noden van een brand, en zich sneller ontwikkelen.”

 

HET MARKETING- EN COMMUNICATIECOLLECTIEF VAN DE TOEKOMST

Het bedrijf schoeide daarvoor een “oud” model, de coöperatieve, op een nieuwe leest. André Duval: “Elk lid van Duval Union is mede-eigenaar van het geheel. Daardoor is er niet de drang om een klant per se de eigen oplossing op te dringen, maar kan je in een echt partnerschap gaan werken, ten dienste van de klant. Klanten bevestigen ons dat die aanpak werkt: “Bij jullie hebben we voor het eerst de indruk dat verschillende agentschappen niet tegen, maar met elkaar werken”, zeggen ze. Als je een hamer bent, ziet alles eruit als een nagel. Duval Union is een gereedschapskist: wij gaan kijken wat een merk écht nodig heeft.”

Bij de leden van Duval Union bevinden zich service bedrijven als Duval Branding en The Parking Lot en starters als True North, Forum Group, Friendship, Argus Labs, Sparkcentral, Wigoh, Crossdrive, Octopin en Box 3. Dankzij wekelijkse startup Mondays, waarbij startups hun plannen komen voorstellen aan een jury, houdt Duval Union de vinger aan de pols van wat er beweegt in de Belgische start-upscene.