Barnyard vervoegt de rangen van Duval Union

Antwerpen, 2 September 2015

Duval Union kondigt vandaag aan dat het een participatie neemt in Barnyard, het geesteskind van de creatieve techneuten Wim Segers, Valerie Letens en Jonathan Dupont.

Barnyard is een beloftevol agentschap dat zoekt naar het business potentieel van nieuwe innovatieve technologieën en hoe deze te vertalen naar creatieve ideeën die meerwaarde bieden voor merken en hun klanten.  Het bedenkt en bouwt relevante digitale toepassingen voor merken op basis van technologische componenten zoals smart sensoren, internet of things chips, draadloze communicatie, etc.

Barnyard wil zich onderscheiden door zijn ‘digital craftsmanship’. Het bedenken en bouwen van een relevante toepassing is een ambacht. Zo ontwikkelde Barnyard recent een toepassing waarmee een Facebook wall post plots interactief werd. En werd dit experiment relevant voor merken door hun volledige verhaal in meerder schermen, video’s en clicks binnen één simpele Facebook wall post kwijt te kunnen. Tot en met een volledige e-commerce integratie van waaruit rechtstreeks in de Facebook newsfeed kon besteld worden.

Deze zomer ontwikkelden ze in samenwerking met Sentiance en UGent de FietsTelApp. Tijdens de Week van de Mobiliteit, van 16 tot 22 september, zal deze smartphone app het fietsgedrag van de Vlaming in kaart brengt doormiddel van het gebruik van de smartphone-sensoren in de fietsers’ broekzak.

“Duval Union is voor ons de perfecte partner en accelerator voor de groei die we willen realiseren”, zegt Wim Segers, founder en CEO van Barnyard. “We willen graag in de spits staan van mooie vernieuwende verhalen voor merken en met onze kennis van nieuwe technologieën en het universum van het internet der dingen brengen we meerwaarde aan alle andere dienstenbedrijven van het Duval Union ecosysteem. ”

“Barnyard is een grote meerwaarde voor onze communicatiegroep en een mooi voorbeeld van onze ambitie:  jonge ondernemers een stimulans geven, een breder kader naar merken bieden,  en hun coachen naar succes. Tech ontwikkelaars zijn de nieuwe creatieven, maar alleen als ze hun passie en kennis kunnen ombuigen naar relevante gebruikerservaringen,” stelt Klaus Lommatzsch, Founding Partner Duval Union.

Barnyard is gevestigd in Antwerpen en faciliteerde projecten voor onder andere Kinepolis, Colruyt, KBC en verschillende filmdistributeurs in de Benelux.

 

Voor meer info:

Wim Segers  - Founder & CEO Barnyard - wim@barnyard.be - +32/475.70.11.38

www.barnyard.be

 

Marc Bresseel – Founding Partner Duval Union – marc.bresseel@duvalunion.com +32/475.70.45.08